Kan man förutspå sena avhopp från TEDDY-studien? 2015

• Inom forskningen är det värdefullt att förutspå vilka deltagare som kan komma att hoppa av studien.
  • Vilka faktorer som påverkar tidiga avhopp (inom ett år) har TEDDY tidigare publicerat.
  • Senare avhopp undersöktes. Familjer som var aktiva i studien de tre första åren jämfördes med familjer som hoppade av under andra eller tredje året.
  • Få sociodemografiska faktorer kunde förutspå dessa avhopp.
  • Beteende- och psykologiska faktorer, t.ex. mammans livsstil, mammans uppfattning om barnets risk att utveckla typ 1-diabetes, samt hur ofta barnet var sjukt, spelade större roll.

S. Bennet Johnson, K. Lynch, J. Baxter, B. Lernmark, R. Roth, T, Simell, L. Smith, TEDDY Study Group

Predicting Later Study Withdrawal in Participants Active in a Longitudinal Birth Cohort Study for 1 Year: The TEDDY Study. Publicerad i Journal of Pediatric Psychology, 2015

TEDDY-publikation nr 49, 2015 (pdf, nytt fönster)