Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

GRaIn

Gluten Reduction after Infancy and risk of Celiac Disease

Den svenska titeln för GRaIn är ”Glutenreduktion till barn under 5 år och risk för celiaki”.

GRaIn är en studie med syfte att undersöka om ett reducerat intag av gluten under småbarnsåren kan påverka den autoimmuna processen hos barn med förhöjd ärftlig risk att utveckla celiaki.

Vem kan delta i studien?

Om ditt barns ASTR1D screeningprov visade på en av de ärftliga riskgener som krävs för att utveckla celiaki kan ditt barn erbjudas att delta i GRaIn. Barnet kan gå med i studien vid 6 månaders ålder.

Välkommen till hemsidan för GRaIn (nytt fönster).

 

GRaIn studien. Logotyp.