Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

TEDDY- studiens utformning, 2008.

Miljöfaktorer och ungdomsdiabetes: TEDDY-studien

  • Större delen av vår förståelse för typ 1-diabetes härrör ur studier gjorda på personer med typ 1-diabetes eller släktingar till de med sjukdomen. Men 85-90 % av personer som har typ 1 -diabetes har inte någon släkting med samma sjukdom.
  • TEDDY-studien utformades för att följa barn med och utan autoimmun (typ 1) diabetes i släkten för att förstå vilka miljöfaktorer som bidrar till sjukdomen. Barn i studien kommer att följas mycket noggrant från födseln till 15 års ålder.
  • Data som samlas in till studien kommer att inkludera samlingar av medicinsk information, blodprover, avföringsprover, dricksvatten, register över kosten och mätningar på psykisk stress.
  • TEDDY-studiegruppen förutspår att autoimmun diabetes kommer att vara kopplat till tidiga infektioner, skillnader i tidpunkter för introducering av föda, brist på vissa vitaminer, vaccineringar, vissa karakteristika i dricksvattnet, exponering för husdjur och andra allergener, överdriven kroppsviktökning och ökad stress.
  • Medan några aspekter av dataanalysen kommer att utföras under tiden studien utförs, kommer majoriteten av analyserna inte att börja förrän all data har samlats in.


Författare: TEDDY Study Group

Titel: The Environmental Determinants of Diabetes in the Young (TEDDY) Study

Publicerad i Immunology of Diabetes, 2008.

TEDDY publikationer nr 6, 2008 (PDF, 0,23 MB, nytt fönster)
 

Författare: TEDDY Study Group

Titel: The Environmental Determinants of Diabetes in the Young (TEDDY) study: study design

Publicerad i Pediatric Diabetes, 2007

TEDDY publikationer nr 3, 2007 (PDF, 0,15 MB, nytt fönster)