Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Urin- och avföringsprov

Urinprov

I urinprovet tittar man på nedbrytningen av kolhydrater och fetter samt toxiner. Man tittar även på om det finns skillnader i ämnesomsättningen hos barn som utvecklat autoantikroppar jämfört med dem som inte utvecklat autoantikroppar. 

Insamlingen ske på TEDDY mottagningen i speciella muggar med lock.

Att tänka på som förälder:

- Ge gärna barnet något att dricka en stund före besöket, det är ju lättare att ”prestera” något då.

Avföringsprov

I avföringsprovet undersöker man enterovirus. Eftersom immunförsvaret för det mesta lyckas besegra virusangrepp finns många virus endast en kort tid i kroppen och är därför lättast att upptäcka i avföringen.

Insamling av avföringsprover i TEDDY är avslutad.

 

 

 

Barn som lämnar urin och avföringsprover. Tecknad bild.