Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Standardisering av TEDDY´s autoantikroppar. 2010

  • IA-2-autoantikroppar används vanligen i forskning om autoimmun (typ 1) diabetes för att identifiera de som löper risk att få sjukdomen. I TEDDY-studien mäts nivåerna av tre autoantikroppar i blodet på våra försökspersoner.
  • TEDDY-studien har två labb som utför dessa mätningar, ett i USA och ett i Europa. Dessa två labb kom inte alltid överens om ifall ett prov var positivt eller negativt då det testades med avseende på dessa autoantikroppar.
  • De två labben standardiserade sina procedurer för mätningarna samt omkalibrerade sättet de rapporterade sina resultat på, så att de utförde sina mätningar på samma sätt.
  • Efter denna harmonisering får labben mycket mer snarlika resultat när de bestämmer om ett blodprov är positivt eller negativt i test avseende på IA-2-autoantikroppar.

 

Författare: E. Bonifacio, L. Yu, A.K. Williams, G.S. Eisenbarth, P.J. Bingley, S.M. Marcovina, K. Adler, A.G. Zeigler, P.W. Mueller, D.A. Schatz, J.P. Krischer, M.W. Steffes, B. Akolkar

Titel: Harmonization of Glutamic Acid Decarboxylase and Islet Antigen-2 Autoantibody Assays for National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases Consortia

Publicerad i The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 2010.

TEDDY publikation nr 9, 2010 (PDF, 1,30 MB, nytt fönster)