Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

TEDDY: En utmaning för forskningen. 2008

  • I studier som TEDDY-studien är det viktigt att korrekt kunna registrera vilka sorters mediciner och kosttillskott våra försökspersoner intar.
  • I nuläget finns det inget internationellt standardiserat sätt att samla dessa data, då ett antal olika databaser använder olika definitioner för vad en medicin eller ett kosttillskott är.
  • TEDDY-studien har bestämt sig för att använda RxNorm-databasen för att klassificera den medicin våra försökspersoner intar.
  • Det finns ingen databas för kosttillskott som passar behoven för TEDDY-studien, så vi har istället skapat vår egen databas som modellerats med RxNorm som förebild.
  • Ifall internationellt erkända standarder för insamlingen av denna information uppstår, är TEDDY-studien redo att konvertera till dessa nya standarder.

S. Moyers, R. Richesson, J. Krischer

Trans-Atlantic Data Harmonization in the Classification of Medicines and Dietary Supplements: A Challenge for Epidemiologic Study and Clinical Research, Publicerad i International Journal of Medical Informatics, 2008.

TEDDY-publikation nr 5, 2008 (pdf,nytt fönster)

Sidansvarig:

nalle utan bakgrundTEDDY Malmö
Lunds Universitet / CRC
Jan Waldenströms gata 35
Skånes Universitetssjukhus
205 02 Malmö
Telefon:040-39 19 01
teddy [at] med [dot] lu [dot] se