Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

TEDDY- studiens utformning, 2008.

Miljöfaktorer och ungdomsdiabetes: TEDDY-studien

  • Större delen av vår förståelse för typ 1-diabetes härrör ur studier gjorda på personer med typ 1-diabetes eller släktingar till de med sjukdomen. Men 85-90 % av personer som har typ 1 -diabetes har inte någon släkting med samma sjukdom.
  • TEDDY-studien utformades för att följa barn med och utan autoimmun (typ 1) diabetes i släkten för att förstå vilka miljöfaktorer som bidrar till sjukdomen. Barn i studien kommer att följas mycket noggrant från födseln till 15 års ålder.
  • Data som samlas in till studien kommer att inkludera samlingar av medicinsk information, blodprover, avföringsprover, dricksvatten, register över kosten och mätningar på psykisk stress.
  • TEDDY-studiegruppen förutspår att autoimmun diabetes kommer att vara kopplat till tidiga infektioner, skillnader i tidpunkter för introducering av föda, brist på vissa vitaminer, vaccineringar, vissa karakteristika i dricksvattnet, exponering för husdjur och andra allergener, överdriven kroppsviktökning och ökad stress.
  • Medan några aspekter av dataanalysen kommer att utföras under tiden studien utförs, kommer majoriteten av analyserna inte att börja förrän all data har samlats in.


Författare: TEDDY Study Group

Titel: The Environmental Determinants of Diabetes in the Young (TEDDY) Study

Publicerad i Immunology of Diabetes år 2008

TEDDY publikationer nr 6, 2008 (PDF, 0,23 MB, nytt fönster)
 

Författare: TEDDY Study Group

Titel: The Environmental Determinants of Diabetes in the Young (TEDDY) study: study design

Publicerad i Pediatric Diabetes, 2007

TEDDY publikationer nr 3, 2007 (PDF, 0,15 MB, nytt fönster)