Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

TEDDY: En utmaning för forskningen. 2008

  • I studier som TEDDY-studien är det viktigt att korrekt kunna registrera vilka sorters mediciner och kosttillskott våra försökspersoner intar.
  • I nuläget finns det inget internationellt standardiserat sätt att samla dessa data, då ett antal olika databaser använder olika definitioner för vad en medicin eller ett kosttillskott är.
  • TEDDY-studien har bestämt sig för att använda RxNorm-databasen för att klassificera den medicin våra försökspersoner intar.
  • Det finns ingen databas för kosttillskott som passar behoven för TEDDY-studien, så vi har istället skapat vår egen databas som modellerats med RxNorm som förebild.
  • Ifall internationellt erkända standarder för insamlingen av denna information uppstår, är TEDDY-studien redo att konvertera till dessa nya standarder.


Författare: S. Moyers, R. Richesson, J. Krischer

Titel: Trans-Atlantic Data Harmonization in the Classification of Medicines and Dietary Supplements: A Challenge for Epidemiologic Study and Clinical Research.

Publicerad i International Journal of Medical Informatics, 2008.

TEDDY publikation nr 5, 2008 (PDF, 0,65 MB, nytt fönster)