Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Standardiserade medicinska data i TEDDY. 2009

  • Pediatric Epidemiology Center (PEC) på Univeristy of South Florida fungerar som informationscenter och datacentral åt såväl TEDDY-studien som Rare Disease Clinical Research Network (RDCRN), en samling av runt 40 individuella studier.
  • TEDDY-studien och RDCRN måste båda registrera vilka mediciner personer tar, men dessa studier har olika sätt att göra detta på.
  • RxNorm är ett datoriserat index av mediciner som beskriver aktiva ingredienser, märkesnamn och dosering av alla mediciner. TEDDY-studien är endast intresserad av att registrera den aktiva ingrediensen i mediciner. PEC har utvecklat numeriska koder för RxNorms lista över aktiva ingredienser på ett sätt som gör den enkel för personalen i TEDDY-studien att använda.
  • En del studier i RDCRN har endast fokus på den aktiva ingrediensen i mediciner, medan andra även är inriktade på doseringen. PEC har utvecklat ett sätt för personal på RDCRN att söka i RxNorm på ett sätt som är skräddarsytt för deras behov.


Författare: R.L. Richesson, S.B. Smith, J. Malloy, J.P. Krischer

Titel: Achieving Standardized Medication Data in Clinical Research Studies: Two Approaches and Applications for Implementing RxNorm.

Publicerad i Journal of Medical Systems, 2009.

TEDDY publikation nr 7, 2009 (PDF, 0,29 MB, nytt fönster)