Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Snart händer det!

Världsdiabetesdagen.Logotype.

Nu på lördag den 11:e november uppmärksammas Världsdiabetesdagen i Eslöv. Då kommer ni bland annat att få veta om probiotika och oralt insulin kan förebygga autoimmun (typ 1) diabetes. Det är vår professor Helena Elding Larsson som kommer att föreläsa om detta. 

Världsdiabetesdagen Lördagen 11:e nov i Eslöv (nytt fönster)

 

Tisdagen den 14:e november uppmärksammas Världsdiabetesdagen i Malmö och då har ni chansen att bland annat träffa vår professor Åke Lernmark som nyligen blivit prisbelönt för sin forskning. Här får ni bland annat veta vilka viktiga upptäckter TEDDY-studien har bidragit till.

Även Jessica Melin (doktor i klinisk medicin och forskningssjuksköterska i TEDDY), Åsa Wimar (forskningssjuksköterska i TEDDY) och professor Daniel Agardh kommer vara på plats och föreläsa.

Världsdiabetesdagen Tisdagen 14:e nov i Malmö (nytt fönster)