Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kan tidig introduktion av fibrer minska risken för celiaki?

Korg med frukter, bär med mera. Bild.

Mat som grovt bröd, grönsaker, rotfrukter, baljväxter, frukt och bär innehåller mycket fibrer. Fibrer är kolhydrater som inte bryts ner i mag- och tarm-kanalen men som är viktiga för normal tarmfunktion. Läs senaste nyheterna om fiber och celiaki där Elin Malmberg Hård Af Segerstad är första författare.

Kan tidig introduktion av fibrer minska risken för celiaki?

 

Alla TEDDY-studiens resultat samlas på sidan ”Resultat från TEDDY"