Standardiserade medicinska data i TEDDY. 2009

• Pediatric Epidemiology Center (PEC) på Univeristy of South Florida fungerar som informationscenter och datacentral åt såväl TEDDY-studien som Rare Disease Clinical Research Network (RDCRN), en samling av runt 40 individuella studier.
  • TEDDY-studien och RDCRN måste båda registrera vilka mediciner personer tar, men dessa studier har olika sätt att göra detta på.
  • RxNorm är ett datoriserat index av mediciner som beskriver aktiva ingredienser, märkesnamn och dosering av alla mediciner. TEDDY-studien är endast intresserad av att registrera den aktiva ingrediensen i mediciner. PEC har utvecklat numeriska koder för RxNorms lista över aktiva ingredienser på ett sätt som gör den enkel för personalen i TEDDY-studien att använda.
  • En del studier i RDCRN har endast fokus på den aktiva ingrediensen i mediciner, medan andra även är inriktade på doseringen. PEC har utvecklat ett sätt för personal på RDCRN att söka i RxNorm på ett sätt som är skräddarsytt för deras behov.

R.L. Richesson, S.B. Smith, J. Malloy, J.P. Krischer

Achieving Standardized Medication Data in Clinical Research Studies: Two Approaches and Applications for Implementing RxNorm, 2009. Publicerad i Journal of Medical Systems, 2009.

TEDDY-publikation nr 7, 2009 (pdf, nytt fönster)