Hur skilde sig födelsevikt och längd mellan länderna i TEDDY? 2011

Födelsevikt och -längd hos TEDDY-barn i Sverige, Finland, Tyskland och USA undersöktes.
Det fanns ingen skillnad mellan de fyra olika länderna i födelsevikt. Förutom att svenska barn var något längre, fanns det inte heller oförklarliga skillnader i födelselängd.
Att TEDDY-barnen har jämförbara värden för födelsevikt och -längd är en fördel när miljöfaktorers påverkan på risken att utveckla autoantikroppar och typ 1-diabetes undersöks.
Y. Sterner, C. Törn, H.S. Lee, H. Larsson, C. Winkler, W. McLeod, K. Lynch, O. Simell, A. Ziegler, D. Schatz, W. Hagopian, M. Rewers, J.X. She, J.P.

Country-specific birth weight and length in type 1 diabetes high-risk HLA genotypes in combination with prenatal characteristics. Publicerad i Journal of Perinatology, 2011.

TEDDY-publikation nr 12, 2011 (pdf, nytt fönster)