Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kan fettsyrorna i maten påverka risken att utveckla ö-cells autoantikroppar?

Röda blodkroppar. Illustration.

De röda blodkropparna innehåller många fettsyror. Beroende av vad vi äter varierar mängderna av de olika fettsyrorna. I den senaste publicerade forskningsartikeln från TEDDY har man undersökt om risken för autoantikroppar påverkas av olika fettsyror i de röda blodkropparna.

Länk till den svenska sammanfattningen av artikeln:
Påverkar röda blodkroppars innehåll av fettsyror risken för att ö-cells autoantikroppar utvecklas?

Alla TEDDY-studiens resultat samlas på sidan ”Resultat från TEDDY”.