Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

ASTR1D

Autoimmun Screening för Typ 1-Diabetes Risk och Diabetesprevention

I ASTR1D screenas barn för att upptäcka om de bär på genvariationer som innebär en förhöjd risk att drabbas av autoimmun diabetes. I studien kommer barn som har över 10 procents risk att insjukna i typ 1-diabetes att identifieras.

Screeningprovet i ASTR1D är ett blodprov som, med vårdnadshavarnas samtycke, tas från navelsträngen i samband med förlossningen eller senast vid PKU-besöket. Om du väntar barn och är intresserad av att ditt barn screenas i ASTR1D så kontakta i första hand din barnmorska.

Screeningtestet i ASTR1D identifierar även barn som har förhöjd risk att drabbas av celiaki (glutenintolerans). 

Välkommen till ASTRIDS hemsida (nytt fönster).

 

Logga ASTR1D